afbeelding

Kamer verdeeld over de verhuurderheffing

Partijen in de Tweede Kamer hadden vandaag veel kritiek op de verhuurderheffing. Toch tekende zich geen meerderheid af voor het afschaffen van de heffing.

Huurders bieden de Tweede Kamer een oproep tegen de huurdersbelasting (verhuurderheffing) aan. Tijdens een hoorzitting vorige week spraken tal van maatschappelijke organisaties zich uit tegen de heffing. 'Nog nooit eerder heb ik alle maatschappelijke partijen tijdens een rondetafelgesprek dezelfde boodschap horen zeggen. Daar moeten we iets mee als Kamer', zei Roland van Vliet, die voorzitter was van de hoorzitting.

Verdeeldheid over heffing

De SP en 50plus spraken zich uit voor het afschaffen van de verhuurderheffing. Vele andere partijen hebben laten weten de heffing gedeeltelijk te willen aanpakken. Zo wil het CDA de heffing verlagen. De PvdA wil wel van de heffing af, maar in een volgende kabinetsperiode. Alleen D66 en de VVD zijn voor het doorgaan met de huidige heffing. Er kunnen nog moties ingediend worden, waar de Kamer dan nog voor het reces (dat op 8 juli ingaat) over wil stemmen.

Eerste Kamer

De Eerste Kamer buigt zich ook nog over de evaluatie van de verhuurderheffing. De evaluatie was één van de voorwaarden waaronder de Senaat in 2013 instemde met de invoering van de maatregel.

Onrechtvaardige huurdersbelasting  

De Woonbond is fel tegen de verhuurderheffing. De heffing zorgt voor hogere huren en langere wachtlijsten. Woonbonddirecteur Ronald Paping: ‘De Kamer kan de breed gedeelde kritiek op deze onrechtvaardige belasting niet zo maar naast zich neerleggen.' 

https://www.woonbond.nl/

Tags: woonbond, huurwoning, verhuurdersheffing, scheefhuur, huurdersbelasting

Kockelkorn Makelaardij staat voor deskundigheid, ervaring en betrouwbaarheid.