Door redactie Vastgoed

Pararius stelt zijn huurplaform ook open voor koopwoningen. De grootste huurwoningsite van Nederland gaat daarmee feitelijk de stijd aan met leidend woningplatform funda. Makelaars kunnen koopwoningen gratis plaatsen en voor huizenzoekers is het aanbod eveneens gratis toegankelijk.


Onafhankelijk

Pararius is een onafhankelijk platform, een belangrijke kracht, aldus Jasper de Groot, directeur van Pararius.. “Alle makelaars in Nederland, ongeacht hun branchevereniging,
kunnen hun koopaanbod gratis plaatsen. Zonder dat er makelaars worden bevoordeeld. Zo profiteren zowel vastgoedprofessionals als kopers", aldus De Groot die vindt dat andere huizensites vaak verkeerde keuzes maken. “Als online woningplatform is het lastig om de juiste balans te vinden tussen de belangen van de consument en de makelaar. Andere huizensites zijn niet onafhankelijk en benadelen op die manier altijd de consument en een deel van de makelaars.
Andere sites proberen enerzijds de makelaar aan zich te binden, maar pretenderen anderzijds dat een makelaar overbodig is. Dit leverde sites zoals Jaap.nl veel kritiek van makelaars op.”

Kosteloos aansluiten

De nieuwe koopsectie is volop in ontwikkeling. Anders dan bij de huurwoningsectie, kunnen makelaars gratis gebruikmaken van het koopplatform. “We zijn gestart met het koopaanbod in een bètaversie op onze website. We zien mooie mogelijkheden in het combineren van onze kennis, waardoor we een hoogwaardige service kunnen realiseren.”

Vastgoed PRO sluit zich aan

Een deel van de Nederlandse makelaars heeft de nieuwe stap van Pararius al openlijk gesteund. Rob Overduin, operationeel manager VastgoedPRO, de beroepsvereniging voor Nederlandse vastgoedprofessionals: “VastgoedPRO is blij met het initiatief van Pararius en biedt als eerste branchevereniging al haar koopaanbod aan op het platform.” De Groot denkt dat vele makelaars nog zullen volgen. “Met ruim 1,5 miljoen bezoekers per maand zijn we nu al het op één na grootste woningplatform van Nederland.
Stel je eens voor wat een krachtig platform als het onze kan betekenen voor de koopmarkt en de huisvesting in Nederland.”


Toekomstplannen

Met het toevoegen van koopwoningaanbod maakt Pararius werk van zijn ambitie om te groeien. De Groot noemt het toevoegen van een koopsectie een logische vervolgstap na het succes van Pararius op de huurmarkt: “We hebben de kennis, de ervaring en een groot bereik”, zegt De Groot. “We zullen met name op het gebied van marktinformatie technologische innovatie brengen en waardevolle tools ontwikkelen voor makelaar en consument.
Daarnaast willen we dat woningaanbod gaan presenteren dat niet op andere websites te vinden is.” De kostenloze strategie sluit daarop aan.