Uitleg onderdelen van de pakketten

Afhankelijk van je pakketkeuze krijg je minder- of meer begeleiding, dat bepaal je zelf.
Je kunt altijd met ons contact opnemen als je een vraag hebt of het even niet zo goed weet. Daarvoor doe je het verkopen niet alleen. Dus, bel gerust of stuur een mailtje.

Kies je voor het PLUS pakket dan ontvang je online een verkoopvoorstel voor je woning. Daar besteden we veel aandacht aan, maar uiteraard hebben we de woning niet gezien en bepalen we de verkoopwaarde aan de hand van historische gegevens van vergelijkbare woningen die in jouw buurt verkocht zijn, samen met de informatie die jij deelt over de afwerking van je woning. Uiteraard is het slechts een inschatting en bepaal je zelf in hoeverre dat je dit advies volgt. Wil je een advies op maat? Kies dan voor een PREMIUM pakket en ontvang de makelaar thuis.

Wil je een verkoopadvies op maat? Kies dan voor een PREMIUM pakket en ontvang de makelaar thuis. Uiteraard bepaal je zelf in hoeverre dat je dit advies volgt.

Je omschrijft waarschijnlijk zelf het beste wat de bijzonderheden van jouw woning zijn en waarom het zo fijn wonen is. Uiteraard kijkt bij het PLUS of PREMIUM pakket een van onze makelaars met je mee en geeft advies.

Het is belangrijk om correcte informatie aan de kopers te kunnen geven over de afmetingen van je woning. Daarbij zijn begrippen als woonoppervlak, overige inpandige ruimte en gebouwgebonden buitenruimte aan de orde. Je hoeft dat niet zelf te berekenen of te gaan uitzoeken want bij elk pakket krijg je een digitaal inmeetrapport waar al deze zaken zijn uitgezocht.

We hoeven je niet te vertellen dat een goede presentatie essentieel is om je woning de aandacht te laten trekken. Goede foto’s zijn daarbij erg belangrijk, waarbij de realiteit niet uit het oog mag worden verloren. De fotografen die voor ons werken zijn stuk voor stuk opgeleid in vastgoedfotografie en leggen jouw woning vast in wervende fotografie.

Mocht jouw woning op een plek liggen die extra aandacht verdient uit de lucht, zoals dichtbij een bos, weilanden, heuvellandschap of water, dan kan hoogtefotografie net dat beetje extra in de presentatie opleveren. Kies dan voor het PREMIUM pakket of overleg even met een van onze makelaars.

Aangezien Funda een toonaangevende website is voor huizenzoekers vinden wij het belangrijk dat jouw woning met voldoende foto’s op Funda wordt getoond, welk pakket je ook kiest. De basisplaatsing is 3 maanden geldig en biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van maximaal 15 foto’s en de digitale plattegronden. Uiteraard zijn er extra mogelijkheden wanneer je het PREMIUM pakket kiest.

Funda compleet levert de mogelijkheid voor plaatsing van een onbeperkt aantal foto’s, digitale plattegronden, 360° foto’s en video’s voor de duur van 1 jaar. In het PREMIUM pakket is dat inbegrepen.

Als je woning op Funda is geplaatst maakt Kockelkorn Makelaardij voor jou een persoonlijk account aan waarmee je elk moment kunt zien hoe jouw woning op Funda presteert.

Plattegronden worden op basis van het meetrapport gemaakt in Floorplanner. Op de website van Kockelkorn Makelaardij kunnen kopers alvast de maatvoering en indeling van jouw woning bekijken voor ze een afspraak voor bezichtiging plannen.

Wanneer je kiest voor het PLUS of PREMIUM pakket worden de Floorplanner plattegronden ook interactief op Funda geplaatst.

Als kopers jouw woning online hebben gezien, maar toch liever de presentatie als pdf. bestand willen opslaan of aan anderen willen tonen dan kan dat. In al onze pakketten wordt standaard een fraaie digitale brochure samengesteld.

Behalve online wil je ook aan omwonenden of passanten laten weten dat je woning te koop staat. Onze V-borden zijn eenvoudig op een raam te plakken en na afloop ook weer goed te verwijderen. Met wat eigen handigheid kun je van het V-bord ook een tuinbord maken (klik hier voor de uitleg).

Kockelkorn Makelaardij is zeer actief op meerdere sociale media, zoals Facebook en Instagram. Veel kopers kijken regelmatig op deze media. Deel het door
Kockelkorn Makelaardij geplaatste bericht over jóuw woning met je contacten en laat weten dat je woning te koop staat!

Staat je woning online op alle platforms zoals Funda, dan kunnen mensen reageren op jouw woning. De reacties krijg je van Kockelkorn Makelaardij aangereikt, zodat je afspraken met de kandidaten kunt plannen.

Via onze website zijn kijkers altijd in de gelegenheid om een bod met bijbehorende voorwaarden uit te kunnen brengen op jouw woning. Het bieden van de vraagprijs houdt niet vanzelf in dat je koper bent. De verkoper moet eerst nog instemmen met het gedane voorstel, en de koopovereenkomst moet worden ondertekend door beide partijen.

Het bezichtigen van de woning gaat veel verkopers wel goed af, maar als het aankomt op onderhandelen over de prijs en de voorwaarden is het toch handig en verstandig om een van onze makelaars erbij te betrekken. In onze pakketten zit dat er standaard bij.

Het opstellen van een koopovereenkomst met benodigde voorwaarden en clausules kun je voor de zekerheid beter aan de makelaar overlaten. Daarom zit in al onze pakketten deze service er standaard bij.

Kockelkorn Makelaardij
Kockelkorn Makelaardij

Uitleg aanvullende opties

Meestal laat een koper een bouwkundige inspectie uitvoeren om zeker te weten dat de woning geen bouwtechnische verrassingen achteraf oplevert. Uiteraard kan ook de verkoper alvast een rapport laten opmaken om de koper goed te kunnen informeren over de bouwkundige staat van de woning. Kockelkorn Makelaardij biedt zowel plaatselijke als landelijk opererende bedrijven die dit voor u kunnen uitvoeren.

De minister heeft verplicht gesteld dat de verkoper bij verkoop van een woning een (definitief) energielabel aan de koper moet leveren.
Weten of voor uw woning al een label is afgegeven? Kijk dan op: www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel.
Heb je nog geen energielabel, dan kun je dit hier als optie bestellen. Kockelkorn Makelaardij zorgt er dan voor dat dit zo snel mogelijk wordt gemaakt.

Mocht de belangstelling voor je woning toch een beetje tegenvallen? Probeer dan eens een ‘Toppositie’ bij Funda. Dan wordt jouw woning in het zoekprofiel van de koper een maand lang bovenaan de pagina getoond en krijgt je woning dus extra aandacht.

Mocht de belangstelling voor je woning toch een beetje tegenvallen? Probeer dan eens een ‘Blikvanger’ bij Funda. Dan wordt jouw woning in het zoekprofiel van de koper een kwartaal lang extra groot in de pagina getoond en krijgt je woning dus extra aandacht.

Woon je op een hoek, of wil je graag een bord in de tuin en ook bijvoorbeeld op de eerste verdieping op een raam? Dan kun je meerdere extra V-borden bestellen. Met wat eigen handigheid kun je van het V-bord ook een tuinbord maken (klik hier voor de uitleg).

Open-huizen dagen worden van tevoren aangekondigd.