Kockelkorn Makelaardij
Kockelkorn Makelaardij

Mooi wonen in Limburg

Wilt u een huis kopen of verkopen in Limburg? In onder meer Heel, Maasbracht, Thorn, Stevensweert, Haelen, Heythuysen, Echt- Susteren, Sittard, Geleen, Born, Stein, Beek, Brunssum of Heerlen ? Wilt u een appartement of woning kopen in Limburg? Leest u dan onderstaande informatie op uw gemak eens door. Kockelkorn Makelaardij is actief in Midden-Limburg én in een groot gedeelte van Zuid-Limburg. Graag informeren wij u middels deze pagina ‘Wonen in Limburg’’ over verstilde plekjes, mooie steden en dorpen die Limburg te bieden heeft.

Uw aankoopmakelaar Kockelkorn Makelaardij

Bent u op zoek naar een woning in een bepaalde regio of gebied van Limburg? Als professioneel aankoopmakelaar zijn wij als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod. Daarnaast kennen wij het gebied van A tot Z. Uw woning aankoop is dus voortreffelijk geregeld.

Uw woning verkopen? Kies voor Kockelkorn Makelaardij

Wenst u uw woning in Limburg te verkopen? Dan is Kockelkorn Makelaardij uw aangewezen partner als het gaat om snelle en betrouwbare verkoop van uw vastgoed. Wij kennen de streek en zijn op de hoogte van alle zaken die er toe doen. Liefde voor wonen begint bij Kockelkorn makelaardij.

Midden-Limburg omvat de gemeentes Beesel, Leudal, Maasgouw, Roerdalen, Roermond.
Een impressie…

Maasgouw woongenot

De gemeente Maasgouw is 1 januari 2007 ontstaan uit de gemeenten Heel, Maasbracht en Thorn. Wonen in de gemeente Maasgouw betekent letterlijk genieten van al het moois wat het Limburgs landschap te bieden heeft. Zo worden Ohé en Laak en het vestingstadje Stevensweert met haar vestingwerken omgeven door ‘Moeder Maas’. Typerend voor Maasbracht is de imposante binnenvaarthaven. Neemt u een kijkje vanuit de Drielingsluis, dan wordt u getrakteerd op een mooi uitzicht. Deze sluis is circa 12 meter hoog en heeft het grootste verval van alle sluizen in Nederland. Alle dorpen en stadjes herbergen een rijke historie en veel natuurschoon. Immers Maasgouw is gelegen in het midden Limburgse Maasplassengebied, een watersportgebied met heel veel mogelijkheden.

Thorn woonparadijs

Wonen in Thorn oftewel ‘Thoear’, betekent letterlijk wonen tussen het witte goud van Limburg en al het moois wat Limburg te bieden heeft. Thorn staat bekend als ‘het witte stadje’ omdat de witgeschilderde huizen en monumenten in het centrum het straatbeeld typeren. Niet voor niets ontvangt Thorn jaarlijks veel bezoekers uit alle windstreken, in elk jaargetijde. Thorn is ‘the place to be’ en biedt woongenot aan iedereen die zijn of haar ogen hiervoor wil openen. De mooie aangrenzende natuur de Koningssteen, de Maasplassen, de ‘plas de Grote Hegge’, terrasjes, het rijke verenigingsleven, de Abdijkerk, de kapellen, Gemeentemuseum, de gezellige winkels en de bourgondische inslag én het aanbod aan faciliteiten zorgen ervoor dat u zich hier meer dan welkom voelt. Woning kopen in Thorn? Woning huren in Thorn? Wij zijn graag uw aankoopmakelaar bij het vinden van de juiste woning. Waar liefde voor wonen begint…

Roermond stad om te wonen

De sfeervolle stad aan het water kent een roerige en rijke geschiedenis. Immers in het jaar 1440 werd Roermond een Hanzestad. Kerken en kloosters, musea, parken en industrieel erfgoed typeren het roemrijke straatbeeld, samen met het boeiende culturele leven. Wonen en leven in Roermond betekent iedere dag een ander deel van de stad ontdekken. Breng een bezoek aan het Designer Outlet Roermond, de Sint Christoffelkathedraal en Markt, Roerkade en Voorstad St. Jacob en het Munsterplein, de Munsterkerk en museum het Cuypershuis. Maar ook het bruisende, historische centrum lonkt, net zoals de markante maasplassen met watersportmogelijkheden en de vele terrasjes en restaurants gevestigd in bijzondere etablissementen… Roermond, de stad van Moeder Maas, is een plek om lief te hebben.

Roerdalen woning te koop

In de gemeente Roerdalen doorkruist de rivier ‘de Roer’ het pittoreske landschap. Bovendien zijn de culturele dorpjes St. Odiliënberg, Melick, Posterholt, Herkenbosch, Vlodrop en Montfort omgeven door kastelen en een wisselend landschap, vol natuurschoon. Zeer bekend is natuurgebied Nationaal Park De Meinweg met meanderende beekdalen, uitgestrekte bossen, heidevlaktes en velden.

Wonen in Leudal

Leudal is een super leuke regio, gelegen in Midden-Limburg. De gemeente Leudal bestaat uit maar liefst zestien kerkdorpen, onder andere Baexem, Buggenum, Grathem, Haelen, Heythuysen, Horn, Ittervoort, Nunhem, Roggel en Neer. Naast alle historische kerkdorpen bezit het Leudal fantastische groengebieden. Wie van wandelen en/of fietsen houdt is hier op zijn plek! Wonen in Leudal betekent genieten van alles wat deze prachtige gemeente te bieden heeft.

Wonen in Echt-Susteren
De gemeente Echt-Susteren omvat de officiële buurtkernen Echt, Susteren, Pey, Dieteren, Nieuwstadt, Koningsbosch, Sint Joost, Maria Hoop en Roosteren. Het is er heerlijk wonen, in een groene en rustige gemeente, pal aan de Belgische en Duitse grens. Er is voor iedereen wat wils. De gemeente heeft meer dan 200 kilometer fiets- en wandelpaden, campings, een golfbaan, grote speeltuinen en er zijn sportclubs. Natuurlijk Echt en Susteren…

Liefde voor wonen

Liefde voor wonen: dat is Midden- en Zuid-Limburg. Wonen in een mooie omgeving is eigenlijk een voorwaarde om goed te kunnen leven. Wat is er niet mooier dan op een steenworp afstand van uw woning te kunnen genieten van een bont landschap, karakteristieke dorpskernen en historische steden. Fraaie vergezichten, waterrijke gebieden met culturele happenings. Kockelkorn Makelaardij is gespecialiseerd in het aankopen en verkopen van woningen in deze regio. Vragen of interesse? Bel ons gerust, wij maken graag een vrijblijvende afspraak.

Woning kopen Kockelkorn Makelaardij

Wonen in Zuid-Limburg, dat begint waar Limburg het smalst is. Kockelkorn Makelaardij is actief in Zuid-Limburg, het gebied dat ligt in het overgangsgebied tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland.

Makelaar Sittard: Kockelkorn Makelaardij specialist voor wonen in Sittard

Wonen in Sittard
Deze roemrijke vestingstad herbergt een zeer rijke geschiedenis. Het aantal kerken en kloosters is hier mede getuige van en samen met de historische monumentale panden omarmen zij deze fraaie vestingstad van Zuid-Limburg. Sittard is uniek te noemen als het aankomt op evenementen en folklore. De St. Rosaprocessie heeft wereldfaam en het Oktoberfeest zorgt voor dagenlang vertier en volksvermaak voor klein en groot. Ook de Markt in Sittard floreert dankzij de vele etablissementen en sfeervolle horeca voorzieningen. De bruisende stad is omgeven door zeer veel groen en is gelegen aan de uitlopers van de Belgische Ardennen. Natuurgebied De Kollenberg staat bekend om haar natuurschoon en vele wandel- en fietspaden, door holle wegen en over velden. Ook het stadspark met gigantische vijver gooit hoge ogen. Sittard is een stad om van te houden. Dus als u een woning zoekt in Sittard, dan helpt Kockelkorn Makelaardij u heel graag bij de aankoop of verkoop van uw woning. Of maakt u een afspraak bij uw makelaar Sittard:

Kockelkorn Makelaardij 

Wilhelminastraat 22
6131 KP Sittard.

Wonen in Geleen
Geleen kent een zeer rijke historie. Zoals Geleen is er geen een. Wie aan Geleen denkt, denkt aan gezelligheid, winkelen in alle weelde en bruisende markten. Ook het bekende Glanerbrook met zwembad en schaatsbaan trekt bezoekers uit alle windrichtingen in ieder jaargetijde. Wist u dat Geleen vroeger een dorp was van bierbrouwers, vakwerklieden en boeren? Mede door de aanleg van Staatsmijn Maurits maakte Geleen een groeispurt door.

Wonen in Born

Het historische dorp maakt onderdeel uit van de gemeente Sittard-Geleen. Een gezellige dorpskern met winkels en de omliggende natuurgebieden zorgen voor een memorabele ontmoeting. Iedereen is eveneens bekend met Nedcar Born, de koploper in de auto industrie. Born is ontstaan in de 12e eeuw. De monumenten zoals kapellen en kerken zijn stille getuigen van al hetgeen opgebouwd is, ook in de jaren daarna. Wonen in Born betekent wonen in een historische en boeiende omgeving.

Beek
Beek heeft internationale faam gekregen door de luchthaven Maastricht Aachen Airport. Van vracht- tot personen vervoer: deze luchthaven zorgt ervoor dat ook de hoofdstad van Limburg – Maastricht – goed te bezoeken is. Beek staat bekend als villadorp met een gezellig winkelhart. De vele kastelen en hoeves typeren deze mooie plaats in Zuid-Limburg. Denk ook aan de vele events die worden georganiseerd zoals de veejaarmarkt, de lichtstoet en het BoereBlaosFestijn.

Stein 
Stein staat bekend om het kindvriendelijke recreatiepark met zwembad, de mooie wandel en fietsroutes en het overdekte winkelcentrum. Aan aanbod is geen gebrek in Stein. De vele winkels en restaurants en het gezellige centrum zorgen ervoor dat de bewoners het in ieder jaargetijde naar de zin hebben. Wonen in Stein betekent genieten van al het moois wat deze stad u te bieden heeft.

Heerlijk wonen in Brunssum
Het is goed toeven in Brunssum, deze stad bruist ieder jaargetijde van de kunst, cultuur, het stadse leven en de culinaire lekkernijen. Mijnbouw werd heel belangrijk in dit gebied en de sporen zijn nog lang niet uitgewist. Wonen in Brunssum betekent wonen in het groene hart van Zuid-Limburg

Landelijk wonen in Beekdaelen
Beekdaelen is een nieuwe gemeente en herbergt de kerkdorpen Schinveld, Jabeek, Schinnen, Merkelbeek, Puth, Bingelrade, Oirsbeek, Amstenrade, Doenrade, Thull en Sweikhuizen.  Beekdalen kenmerkt zich door de landelijke inrichting. Het uitgestrekte landschap, de vijftien dorpskernen en de toeristische en agrarische bedrijvigheid vormen de basis van deze mooie en boeiende grensgemeente. Hier treft u nog oude hoeven, monumenten, kerken, weg- en grafkruizen aan. Bovendien laten de vele folkloristische events deze regio bruisen.

Mooi wonen in Hoensbroek
Hoensbroek is een bijzonder dorp, waar menigeen heerlijk woont, werkt en activiteiten onderneemt. Het winkelhart is gezellig en bruist van de energie. De scholen, verenigingen, de wekelijkse markt, zorgvoorzieningen, kastelen, bijzondere monumenten, wandel- en fietsmogelijkheden zorgen er samen voor dat de parels in Hoensbroek zichtbaar blijven. Hier is het aangenaam vertoeven, in ieder seizoen. Bent u op zoek naar een makelaar in Hoensbroek? Kockelkorn Makelaardij helpt u graag verder

Bruisend wonen in Heerlen
Het rijke Romeinse verleden en het recente steenkolentijdperk van Heerlen zijn de basis voor deze gemoderniseerde stad. Tal van evenementen, maar ook musea zoals het Thermenmuseum, het Nederlands Mijnmuseum zijn beslist de moeite waard. Heerlen staat ook bekend als de street-art hoofdstad in Nederland. Wie om zich heen kijkt kan niet alleen de alom aanwezige street art, maar ook de kleine straatkunst ontdekken.

Objectief en onafhankelijk

Wist u dat een makelaar nooit de belangen van twee partijen mag behartigen?
Bij interesse in een woning krijgt u te maken met de makelaar van de verkopende partij. Neemt u zelf een aankoopmakelaar in de arm, dan bent ook u verzekerd van de begeleiding van een deskundige met de nodige kennis van zaken. Daarbij zijn wij als makelaar niet emotioneel betrokken bij de aankoop en kunnen wij voor u objectief en zakelijk onderhandelen. Uiteraard begeleiden wij u ook in het vervolgtraject. Van koopovereenkomst en bezoek aan de notaris tot aan de feitelijke levering.

Wij zorgen ervoor dat uw droomwoning werkelijkheid wordt.

Champagne! De sleutels zijn voor u.

Interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem vandaag nog contact met ons op!

Kockelkorn Makelaardij: Alles goed geregeld!