Kockelkorn Makelaardij
Kockelkorn Makelaardij

Mooi en fijn wonen in Zuid-Limburg begint bij Kockelkorn Makelaardij!

Wilt u een huis kopen of verkopen in Sittard, Geleen, Born, Brunssum, Stein, Heerlen, Parkstad, Hoensbroek, Kerkrade, Beek? Wilt u een appartement of woning kopen in Zuid-Limburg? Leest u dan onderstaande informatie op uw gemak eens door. Makelaardij is actief in een groot gedeelte van Zuid-Limburg. Graag informeren wij u over verstilde plekjes, mooie steden en dorpen die ons Limburg te bieden heeft.

Wonen in Zuid-Limburg, dat begint waar Limburg het smalst is. Kockelkorn Makelaardij is actief in Zuid-Limburg, het gebied dat ligt in het overgangsgebied tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland.

Zuid-Limburg is een deel van de Nederlandse provincie Limburg. In een notendop staat Zuid-Limburg voor: fijn wonen en geweldig leven, verenigingsleven, shoppen, uitgestrekte natuur, monumenten en kastelen, wandelen en fietsen, karakteristieke stadjes en dorpen…

Makelaar Sittard: Kockelkorn Makelaardij specialist voor wonen in Sittard
Deze roemrijke vestingstad herbergt een zeer rijke geschiedenis. Het aantal kerken en kloosters is hier mede getuige van en samen met de historische monumentale panden omarmen zij deze fraaie vestingstad van Zuid-Limburg. Sittard is uniek te noemen als het aankomt op evenementen en folklore. De St. Rosaprocessie heeft wereldfaam en het Oktoberfeest zorgt voor dagenlang vertier en volksvermaak voor klein en groot. Ook de Markt in Sittard floreert dankzij de vele etablissementen en sfeervolle horeca voorzieningen. De bruisende stad is omgeven door zeer veel groen en is gelegen aan de uitlopers van de Belgische Ardennen. Natuurgebied De Kollenberg staat bekend om haar natuurschoon en vele wandel- en fietspaden, door holle wegen en over velden. Ook het stadspark met gigantische vijver gooit hoge ogen. Sittard is een stad om van te houden. Dus als u een woning zoekt in Sittard dan helpt Kockelkorn Makelaardij u heel graag bij de aankoop. Of u maakt een afspraak bij uw makelaar Sittard voor verkoop van uw woning:

Kockelkorn Makelaardij 

Wilhelminastraat 22
6131 KP Sittard.

Wonen in Geleen
Geleen kent een zeer rijke historie. Zoals Geleen is er geen een. Wie aan Geleen denkt, denkt aan gezelligheid, winkelen in alle weelde en bruisende markten. Ook het bekende Glanerbrook met zwembad en schaatsbaan trekt bezoekers uit alle windrichtingen in ieder jaargetijde. Wist u dat Geleen vroeger een dorp was van bierbrouwers, vakwerklieden en boeren? Mede door de aanleg van Staatsmijn Maurits maakte Geleen een groeispurt door.

Wonen in Born

Het historische dorp maakt onderdeel uit van de gemeente Sittard-Geleen. Een gezellige dorpskern met winkels en de omliggende natuurgebieden zorgen voor een memorabele ontmoeting. Iedereen is eveneens bekend met Nedcar Born, de koploper in de auto industrie. Born is ontstaan in de 12e eeuw. De monumenten zoals kapellen en kerken zijn stille getuigen van al hetgeen opgebouwd is, ook in de jaren daarna. Wonen in Born betekent wonen in een historische en boeiende omgeving.

Het mooie Beek
Beek heeft internationale faam gekregen door de luchthaven Maastricht Aachen Airport. Van vracht- tot personen vervoer: deze luchthaven zorgt ervoor dat ook de hoofdstad van Limburg – Maastricht – goed te bezoeken is. Beek staat bekend als villadorp met een gezellig winkelhart. De vele kastelen en hoeves typeren deze mooie plaats in Zuid-Limburg. Denk ook aan de vele events die worden georganiseerd zoals de vee-jaarmarkt, de lichtstoet en het Boere Blaos Festijn.

Stein 
Stein staat bekend om het kindvriendelijke recreatiepark met zwembad, de mooie wandel en fietsroutes en het overdekte winkelcentrum. Aan aanbod is geen gebrek in Stein. De vele winkels en restaurants en het gezellige centrum zorgen ervoor dat de bewoners het in ieder jaargetijde naar de zin hebben. Wonen in Stein betekent genieten van al het moois wat deze stad u te bieden heeft. De dorpen Elsloo, Urmond en Berg aan de Maas, gemeente Stein, vormen enkele van de gezellige maasdorpen waar Sittard-Geleen en Echt-Susteren er ook een aantal van bieden.

Landelijk wonen in Beekdaelen
Beekdaelen is een nieuw gevormde gemeente en herbergt de kerkdorpen Schinveld, Jabeek, Schinnen, Merkelbeek, Puth, Bingelrade, Oirsbeek, Amstenrade, Doenrade, Thull en Sweikhuizen.  Beekdaelen kenmerkt zich door de landelijke inrichting. Het uitgestrekte landschap, de vijftien dorpskernen en de toeristische en agrarische bedrijvigheid vormen de basis van deze mooie en boeiende grensgemeente. Hier treft u nog oude hoeven, monumenten, kerken, weg- en grafkruizen aan. Bovendien laten de vele folkloristische events deze regio bruisen.

Mooi wonen in Hoensbroek
Hoensbroek, gemeente Heerlen, is een bijzonder dorp, waar menigeen heerlijk woont, werkt en activiteiten onderneemt. Het winkelhart is gezellig en bruist van de energie. De scholen, verenigingen, de wekelijkse markt, zorgvoorzieningen, kastelen, bijzondere monumenten, wandel- en fietsmogelijkheden zorgen er samen voor dat de parels in Hoensbroek zichtbaar blijven. Hier is het aangenaam vertoeven, in ieder seizoen. Bent u op zoek naar een makelaar in Hoensbroek? Kockelkorn Makelaardij helpt u graag verder.

Heerlijk wonen in Brunssum
Het is goed toeven in Brunssum, deze stad bruist ieder jaargetijde van de kunst, cultuur, het stadse leven en de culinaire lekkernijen.
Mijnbouw werd heel belangrijk in dit gebied en de sporen zijn nog lang niet uitgewist. Wonen in Brunssum betekent wonen in het groene hart van Zuid-Limburg. Je kunt er uren wandelen over de Brunssummerheide met zijn heidegebieden, bos, en zilverzandvlaktes bij de Rode Beek.

Gezellig wonen in Kerkrade
In Kerkrade komt oud en nieuw samen. Uniek in Nederland is de Abdij Rolduc, het grootste en oudste abdijcomplex van het land.
Op top-attractiegebied kom je in Kerkrade ook niets tekort. Ga een dagje met de kinderen naar de leukste dierentuin ‘GaiaZoo’, of naar het ontdekmuseum Discovery Museum. Kerkrade is de bakermat van de inmiddels verdwenen steenkoolindustrie, maar de sporen daarvan zijn nog overal zichtbaar, zoals de schacht Nulland en D’r Joep op de gezellige markt met het karakteristieke stadhuis.

Verrassend wonen in Landgraaf
Pinkpop, de langste trappen van Nederland, jaarrond skiën of internationale tuinen zien in themapark Mondo Verde. Het kan allemaal in Landgraaf. De kernen Schaesberg, Nieuwenhagen en Ubach over Worms zijn samengevoegd tot deze boeiende gemeente waar het heel fijn wonen is. Veel groen, o.a. de Brunssummerheide, het dal van de Worm (of Wurm, in Duitsland) en het Strijthagerbeekdal zijn al enkele van de vele mogelijkheden.

Bruisend wonen in Heerlen
Het rijke Romeinse verleden en het recente steenkolentijdperk van Heerlen zijn de basis voor deze gemoderniseerde stad. Tal van evenementen, maar ook musea zoals het Thermenmuseum, het Nederlands Mijnmuseum zijn beslist de moeite waard. Heerlen staat ook bekend als de street-art hoofdstad in Nederland. Wie om zich heen kijkt kan niet alleen de alom aanwezige street art, maar ook de kleine straatkunst ontdekken.

Op zoek naar een passende woning in Zuid-Limburg?

Vragen of interesse? Bel meteen naar Kockelkorn Makelaardij, wij maken graag een vrijblijvende afspraak.

Bekend in de regio

Kockelkorn Makelaardij is al meer dan 30 jaar goed bekend met de regio. De makelaars kennen de plaatsen en de wijken waar zij werkzaam zijn. Daarnaast heeft Kockelkorn Makelaardij in de loop van de tijd een groot netwerk opgebouwd van betrouwbare partners.
Interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem vandaag nog contact met ons op!

Kockelkorn Makelaardij: Alles goed geregeld!